Burri thotë se penisi ia shkurtua me 2.5 centimetra pasi kaloi Covidin

Një burrë ka thënë se penisi i tij është tkurrur për më shumë se 2.5 centimetra dhe gjithçka është për shkak të koronavirusit.

Sipas mjekëve, kushdo që vuan nga tkurrja e penisit për shkak të Covid-it mund të mos i kthehet më kurrë madhësia origjinale. Burri i paidentifikuar shpjegoi se çfarë i ndodhi atij kur tha se përpara se të kontraktohej me Covid se kishte një penis me madhësi mbi mesataren.

Por kur u shërua nga të qenit “shumë i sëmurë”, burri  i cili është në të 30-at  tha se organi i tij ishte zvogëluar në madhësi rreth 2.5 centimetra.

Ai shpjegoi: “Unë jam një burrë heteroseksual në të 30-at. Në korrik të vitit të kaluar u infektova me Covid dhe isha shumë i sëmurë. Kur dola nga spitali, pata disa probleme me disfunksionin erektil. Ata gradualisht u përmirësuan me një kujdes mjekësor, por duket se kam mbetur me një problem të qëndrueshëm.

Ai vazhdoi duke thënë: “Penisi im është tkurrur. Para se të sëmuresha, isha mbi mesataren, jo e madhe, por padyshim më e madhe se normalja. Tani kam humbur rreth 2.5 centimetra dhe jam bërë më pak se mesatarja. Me sa duket është për shkak të dëmtimit të enëve të gjakut dhe mjekët e mi duket se mendojnë se ka të ngjarë të jetë i përhershëm.

Një studim, i cili u botua në revistën EClinicalMedicine të Lancet, shqyrtoi 3,762 njerëz nga 56 vende që kishin konfirmuar ose dyshuar për një kohë të gjatë Covid. Ndërsa simptomat më të zakonshme të përmendura përfshinin lodhjen, mjegullën e trurit dhe gjendjen e keqe pas ushtrimit – subjektet përmendën gjithashtu efekte të tjera më pak të njohura si dridhjet, kruajtjen e lëkurës, zvogëlimin e madhësisë së penisit, mosfunksionimin seksual dhe shikimin e paqartë.