Çfarë duhet të bëni kur dikush ju ndjek në rrugë

Marrja e ndjekësve është një gjë e mirë, por vetëm nëse ata qëndrojnë në rrjetet sociale. Statistikat thonë se 16% e grave kanë përjetuar ndjekje. Dhe nëse ndiheni sikur dikush po ju ndjek, është gjithmonë mirë të dini se si ta menaxhoni në mënyrë të sigurt situatën.


“Bright Side” ka disa këshilla se si duhet të veproni në rast se ju ndjekin.

1. Kushtojini rëndësi vendndodhjes

Kushtojini vëmendje çdo detaji, përfshirë emrat e rrugëve, numrat e shtëpive, ndërtesat, dyqanet dhe kafenetë përreth. Njohja e vendndodhjes tuaj të saktë do t’ju ndihmojë të merrni ndihmën e nevojshme. Shmangni shtigjet e ngushta dhe të ndriçuara dobët, si rrugicat dhe korridoret.

2. Kërkoni ndihmë

Përdorni telefonin tuaj për të telefonuar miqtë ose anëtarët e familjes që mund të jenë afër. Tregoju vendndodhjen tënde dhe kërkojini që tju marrin. Është më mirë të organizoni takimin në një hapësirë ​​publike, si një kafene apo dyqan. Nëse nuk keni një telefon ose telefoni juaj është i fikur, shkoni në ndonjë institucion, tregojuni se po ndiqeni dhe kërkoni të përdorni telefonin e tyre.

3. Shkoni drejt vendeve të mbushura me njerëz

Është më lehtë të humbasësh një ndjekës midis një turme dhe ka të ngjarë të jenë më hezitues për të bërë një lëvizje para njerëzve të tjerë. Nëse po largoheshit nga rrugët kryesore, veproni sikur të keni harruar papritmas diçka: kontrolloni xhepat, psherëtini me të madhe dhe ndryshoni drejtim.

4. Mos shkoni direkt në shtëpinë tuaj

Ju mund të futeni nëpër rrugica ndërsa përpiqeni të hyni në shtëpinë tuaj. Nuk është e sigurt të shkosh në shtëpi derisa të jesh 100% i sigurt që nuk do të ndiqesh më.