Çfarë kohe erdhi: Edhe varrimet propozohet të bëhen me video dhe të transmetohen në internet

Pas një përshkallëzimi në të gjithë botën të krizës së koronavirusit, Agjensia amerikane për Mbrojtjen e Shëndetit u ka kërkuar të ndryshojë në mënyrë drastike mënyra se si janë bërë funeralet, ose që kjo të bëhet  përmes videove, raporton BBC.


Fillimisht thuhet se funeralet duhet të kufizohen në një numër të vogël njerëzish të pranishëm fizikisht dhe të lejojnë transmetimin në internet për të gjithë të tjerët, transmeton Reporteri.net.

Edhe përpara se Agjencia e Mbrojtjes së Shëndetit dhe Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve të rekomandonin këtë lloj varrosjeje, disa tashmë po ofronin mundësinë e varrimeve në internet.

Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në Shtetet e Bashkuara këshilloi “distancën shoqërore”, dhe nuk u rekomanduan mitingje më të mëdha se 50 njerëz.