Çfarë ngjyra ka kjo patikë sipas jush, dikush e sheh bardhë e rozë, e tjerët tërkiz e hiri

Fustani i quajtur ndryshe ‘the dress’ bëri bujë nëpër rrjetet sociale për perceptimin ndaj ngjyrave tërësisht të ndryshme


Mirëopo, pas debatit që ngjalli ky fustani, që përfshiu përdoruesit e internetit në gjithë botën, tashmë ka ngjallur një dilem e ngjashme që po shkakton të njëjtin reagim, shkruan Reporteri.net

Përceptuesit e kësaj fotoje ishin mes ngjyrave: blu dhe e zezë ose e bardhë dhe ngjyrë ari. Eksperti i optometrisë, Ashley Wood nga Universiteti i Kardifit, shpjegon se ekziston një mundësi 1 në 1 milion që foto të mos jetë aq e qartë sa truri i njeriut nuk mund të perceptojë saktë ngjyrën e saj.

Tani ka lindur një debat tjetër në lidhje me ngjyrat e kësaj fotoje, e cila është kthyer në sensacion në internet duke e komentuar të gjithë.

Teksa, në këtë foto që ka ngjallur mister duke i hamendësuar të gjithë se çfarë ngjyra janë, atëherë përceptuesit janë mes ngjyrace: pink dhe e bardhë, tërkizë (ngjyrë qielli) gri.

Mirëpo, ky është shpjegimi për misterin e këtyre fotove që po shkaktojnë debat tek publiku:

Kur pjesa e djathte e trurit dominon ju do te shihni roze dhe te bardhe
Kur pjesa e majte e trurit te domminoj ju do te shihni turkis dhe gri.
Testoni te dashurit tuaj shume interesante
Pjesa e majte e trurit eshte te menduarit analitik numerik logjik shkencor dhe sistematik
Pjesa e djathte e trurit ka te bej me kreativitetin muziken artin ndergjegjshmerin multitaskimin dhe mendimin sintetik
Ne varsi cilen ane te trurit perdorim shohim ngjyrat perkatese
Por truri mbizotrues eshte aj qe me se shpeshti sheh te njejten ngjyre