Detaji në stilolapsat e famshëm që ka shpëtuar shumë jetë, por nuk e kemi vërejtur askush

Me siguri për të gjithë ju janë të njohur këta stilolapsa të famshëm.


Megjithatë, në vitin 1991, një nga prodhuesit  e tyre bëri një ndryshim të vogël pa u vënë re, gjë që ka shpëtuar mijëra jetë të fëmijëve deri tani, transmeton Reporteri.net

Shumë njerëz gjatë shkrimit në mënyrë të pandërgjegjshme fillojnë të përtypin kapakun e lapsit kështu që pa dashje, shpesh ndodhë që të përfundojë në gojë dhe në rrugët e frymëmarrjes. Kjo është arsyeja pse kompania BIC, në vitin 1991, krijoi një vrimë në krye të kapakëve.

Siç shpjegohet nga kompania, kjo vrimë siguron rrjedhjen e ajrit në qoftë se kapaku gëlltitet.

Pra, nëse një fëmijë ose një i rritur gëlltit kapakun dhe mbetet i mbërthyer në rrugët respiratore, vrima lejon frymëmarrjen të paktën derisa të arrijë ambulanca./Reporteri.net