Dhoma më e qetë në botë: Askush nuk mund të qëndrojë më shumë se 45 minuta

Fshehur në selinë e Microsoft në Redmond, Washington, ndodhet vendi më i qetë në botë.


Një dhomë e vogël përdoret për të rregulluar mirë pajisjet e tyre. Megjithatë, për shumë njerëz është shumë e qetë dhe askush nuk ka arritur të qëndrojë në të për më shumë se 45 minuta, transmeton Reporteri.net.

Ata pak që kishin mundësi të vinin u ankuan për ankth për  shkak të zhurmës së frymëmarrjes së tepërt, kumbimit në vesh dhe tingullin e zorrëve të tkurrura.

“Disa njerëz nuk mund të qëndronin më shumë se një minutë”, tha Hundradz Gopal, kreu i ekipit që e bëri dhomën e “paarritshme”.

Dhoma e Heshtjes hyri në “Librin e Rekordeve të Ginisit” si vendi më  i qetë në botë. Dimensionet e saj janë 6.36×6.36 metra. Muret janë të përbëra nga gjashtë shtresa betoni me një trashësi prej 30 centimetra, të cilat pengojnë  depërtimin e çdo zëri nga jashtë dhe muret e brendshme./Reporteri.net