Disa imazhe që tregojnë momente të rralla të balenave në gjumë

Fotografi nënujor Franco Banfi ishte në gjendje të bënte disa fotografi duke ndjekur një grup prej këtyre balenave në Detin e Karaibeve pranë Dominikës.


Balenat ndaluan të lëviznin dhe filluan një pushim vertikal të sinkronizuar. Kjo sjellje u dokumentua fillimisht vetëm në vitin 2008 nga një ekip biologësh nga Mbretëria e Bashkuar dhe Japonia.

Ky pushim kolektiv zgjati nga 6  deri në 24 minuta. /Reporteri.net/