Djaloshi që i vetëm ndërtoi një shkollë të tërë

Nikanor Kinteros është një djalë shumë i zakonshëm që jeton me gjyshen Ramona, shkon në shkollë dhe i pëlqen të pijë qumësht me biskota. Ai nuk do të ishte shumë i ndryshëm nga fëmijët e tjerë po të mos posedonte shkollën e tij private, të cilën e themeloi për të ndihmuar fëmijët e tjerë të varfër, transmeton Reporteri.net.


Kur ishte nëntë vjeç, Nickanor i kërkoi gjyshes që ta hapte një shkollë pranë shtëpisë së tyre. Asaj i pëlqeu ideja kur nipi i tha se donte të ndihmonte fëmijët që nuk kishin para të mjaftueshme për libra, fletore, çanta shkollash dhe madje edhe këpucë me të cilat do të shkonin në shkollë. Djali nga Argjentina pak nga pak e ndërtoi shkollën e tij të quajtur “Toka dhe Uniteti”.

Kjo shkollë ka ekzistuar për më shumë se tre vjet. Fëmijët e tjerë e ndihmuan të ndërtonin dy klasa, kabinete, një librari të vogël, ata morë dollapët dhe gjërat më themelore që duhej të kishin. Një nga miqtë e tij punon si mësues. Shkolla ka 36 nxënës të moshave të ndryshme, të cilët i janë shumë mirënjohës atij.

Djali nganjëherë mbetet deri vonë në mbrëmje për të ndihmuar fëmijët e tjerë të mësojnë ndërsa të ardhurat e tij i përdorë që t’u blejë atyre çaj dhe biskota. Nikanor ka impresionuar dhe frymëzuar shumë njerëz. Kryetari i vendit vizitoi shkollën e tij dhe e quajti atë një hero të vërtetë. /Reporteri.net