Ekoseksualët: Seksi me Tokën do ta shpëtojë planetin

Kur bëhet fjalë për shpëtimin e planetit nga shumë faktorë që po e kërcënojnë atë, zgjidhjet e ofruara kanë qenë të shumta dhe të tilla si: reduktimi i emetimit të gazrave serrë, përdorimi i burimeve të rinovueshme të energjisë etje.

Njihuni me “Ekoseksualët”, një spektër i gjerë njerëzish që variojnë nga ambientalistët që pëlqejnë të zhyten dhe të përqafojnë pemët e deri tek ata që vërtet duan të bëhen një me Nënën Natyrë.

Shkrimtaret e manifestit të Ecosex, Annie Sprinkle dhe Elizabeth Stephens vlerësuan se kishte të paktën 100,000 ekoseksualë në mbarë botën, raportoi Vice në 2016, që do të thotë se mund të ketë edhe më shumë tani.

Ekoseksualiteti duket se merr shumë forma, dhe shkrimtaret kanë publikuar 25 mënyra se si mund të bëni dashuri me Tokën për ata që janë të interesuar të përfshihen.

Të kesh marrëdhënie seksuale me Tokën

Ekoseksualiteti në thelb do të thotë të tregosh se Toka ka ndonjë dashuri, e cila mund të jetë fizike ose ndryshe. Ekziston një koncept për këtë, i cili është: “Ne paturpësisht përqafojmë pemët, masim tokën me këmbët tona dhe flasim me gjuhë erotike me bimët. Ne bëjmë dashuri me Tokën nëpërmjet shqisave tona, ne jemi shumë të pistë “.

Natyra duhet të shihet si i/e dashur

Ekoseksualët besojnë se ne nuk duhet ta trajtojmë planetin si nënën tonë, por si dashnorin/en tonë.

Në një intervistë për The Guardian, Annie Sprinkle, një nga pionierët e lëvizjes kishte thënë, “Ju mund t’i jepni nënës suaj një kohë të vështirë dhe ajo do ta mbajë atë, por me një dashnor është një çështje e dhënies dhe marrjes dhe , ekoseksualët besojnë, kjo është pikërisht ajo që ka nevojë planeti tani “.

Luftimi i ndryshimeve klimatike

Duke parë Tokën si një dashnore, ekoseksualët besojnë se ata do të jenë në gjendje të luftojnë ndryshimet klimatike dhe kështu të mbrojnë dhe ruajnë mjedisin.

Ata mendojnë se me veprime të tilla si përqafimi i pemëve dhe marrëdhëniet me tokën, ato mund të ndihmojnë në luftën kundër streseve që industrializimi dhe faktorët e lidhur me Nënën Natyrë.

Ekoseksualiteti si identitet

Sipas manifestit të tyre, ekoseksualiteti është një identitet ashtu si të ishte homoseksual apo biseksual.

Ekoseksualët vendosin kondomë në gishtat e tyre.

Ekoseksualët ndonjëherë përdorin edhe prezervativët e vegjël të vendosur në gishta, meqë kontracepsioni është pjesë përbërëse e ekoseksualitetit.