Fëmija dëmton një vepër arti në vlerë 20 milion euro

Një fëmijë 3 vjeçar ka shkatërruar një vepër arti të ekspozuar në Art Basel, një nga panairet bashkëkohore më të rëndësishme në botë, me vepra që kuotohen edhe 20 milion euro.


Bëhet fjalë për një vepër me një vlerë 50 mijë euro, që fëmija, djali i një vizitueseje, e ka prishur shumë.

Incidenti, që ka ndodhur në Basilea është një vepër e artistes nga Dueseldorfi Katharina Fritsch. Djali e ka tërhequr punimin dhe e ka shaktërruar. Nëna, nuk ka bërë gjë tjetër veçse ka lënë aty të dhënat personale.

Llogaria e dëmit do t’i dërgohet nënës në shtëpi.