Fisi misterioz ku vajzat lejohen të kenë disa dashnorë para martesës

Tuaregët janë një nga popujt më misteriozë në Afrikë.

Ka rreth dy milionë prej tyre në të gjithë Saharanë dhe ata janë të njohur kryesisht për rrobat e tyre blu dhe enden në shkretëtirë.

Mënyra e tyre e jetesës është shumë e pazakontë, veçanërisht kur bëhet fjalë për gratë dhe lirinë e tyre.

Ndoshta ndryshimi i tyre kryesor nga pjesa tjetër e botës është tradita e matriarkatit.

Vetëm këtu vajzat lejohen të kenë disa të dashur para martesës, dhe burrat, pasi të arrijnë moshën madhore, duhet të mbajnë një vello mbi fytyrat e tyre.