Fisi mysliman ku burrat mbulohen, ndërsa grave u lejohet të kenë dashnorë

Tuaregët janë një nga popujt më misteriozë në Afrikë.


Rreth 2 milionë prej tyre jetojnë në Saharanë, ndërsa ata janë të njohur kryesisht për rrobat e tyre blu dhe për endjet nëpër shkretërirë.

Reklamë

Mënyra e tyre e jetesës është shumë e pazakontë, veçanërisht kur bëhet fjalë për gratë dhe lirinë e tyre.

Ndryshimi i tyre kryesot është tradita e matriarkatit.

Në këtë fis lejohet që vajzat të kenë dashnorë para martesës, ndërsa burrat kur të arrijnë një moshë madhore duhet të mbajnë vello mbi fytyrë.

Tuaregët i përkasin besimit mysliman, por zakonet e tyre bien ndesh me besimin mysliman dhe traditën.

Në këtë fis, privatësia është shumë e rëndësishme dhe duhet respektuar. Një grua mund të vizitohet çdo natë nga një partner tjetër, nëse vjen në çadrën e saj në errësirë ​​dhe e lë atë para agimit. Në çadrat e tyre, gratë janë dashnore.