Fshati ku për qindra vite nuk ka lindur asnjë fëmijë

Në fshatin Mafi Dove, në Gana, gratë shtatzëna nuk lejohen të lindin sepse në këtë mënyrë besohet se fyejnë perënditë. Disa nëna të ardhshme udhëtojnë në momentin e fundit në dhimbje për të shmangur shkeljen e traditës, shkruan BBC, transmeton Reporteri.net


“Disa prej nesh duhet të të kalojnë nëpër udhëtimin e gjatë dhe të mundimshëm”, thotë Hani Kosini, e cila është në muajin e nëntë të shtatzënisë.

Kur solli në jetë fëmijën e parë, mezi gjeti dikë që ta transportonte në fshatin fqinj për të lindur.

Megjithatë disa gra kanë filluar ta vënë në pikëpyetje këtë praktikë dhe po kërkojnë që t’iu lejohet të lindin në fshat. /Reporteri.net