Gjendet i ngordhur në Nartë Pelikani Kaçurrel

Një Pelikan Kaçurrel është gjetur i ngordhur ne Lagunën e Nartës. Ky është pelikani i dytë i cili nuk dihet ende është qëlluar me armë gjahu apo ka rënë në kontakt me telat e korrentit, dhe ka ngordhur.


Një Pelikan Kaçurrel është gjetur i ngordhur ne Lagunën e Nartës. Nuk dihet ende nëse ai është qëlluar me armë gjahu apo ka rënë në kontakt me telat e korrentit, dhe ka ngordhur.

Shpendi i rrallë i cili është gjetur nga kalimtaret në të njëjtin vend ku u gjend i ngordhur dhe pelikani tjetër i të njëjtit lloj, raporton shqiptarja.com.

Pelikani Kaçurrel dhe autokton në Shqipëri, konsiderohet gjithashtu edhe si një nga më të rrallët në të gjithë Mesdheun që preferon të rritet Lagunën e Karavastasë në Divjakë dhe atë të Nartës në Vlorë.