Gruaja etiopiane ulet për ta kryer provimin e shkollës vetëm 30 minuta pasi lindi një fëmijë

Një grua në Etiopi ka marrë për t’i kryer provimet e saj në një shtratin e spitalit vetëm 30 minuta pas lindjes.


Almaz Derese, 21 vjeç, nga Etiopia perëndimore, kishte shpresuar të kryente testet për provimet e shkollës së mesme më herët por ato u shtynë për shkak të Ramazanit.

Ajo u detyrua të shkojë të lindë pak para se të fillonte provimi i parë.

Sipas BBC, Zonja Almaz tha se studimi gjatë shtatzënisë nuk ishte problem dhe ajo nuk dëshironte të priste deri në vitin e ardhshëm për t’u diplomuar, përcjell reporteri.net.

Ajo mori të hënën provimin e saj të gjuhës angleze dhe matematikë në spital dhe do të ulej për testet e saj të mbetura në qendrën e provimeve gjatë dy ditëve vijuese.

Burri i saj, Tadese Tulu, tha se i duhej ta bindte shkollën që ta lejonte të merrte provimet në spital.

Në Etiopi, është e zakonshme që vajzat të braktisin shkollën e mesme dhe të kthehen më vonë për të përfunduar studimet e tyre.

Zonja Almaz tani dëshiron të marrë një kurs dyvjeçar që do ta përgatisë atë për universitet.

Ajo tha se ishte e kënaqur me mënyrën se si shkuan provimet dhe djali i saj i vogël ishte mirë. /reporteri.net