Kjo është arsyeja pse fëmijët nuk preken nga koronavirusit

Koronavirus ka infektuar më shumë se 78.000 njerëz, dhe ka lënë të paktën 2465 të vdekur.


Fëmijët janë shumë më pak të prekur nga ky virus i ri në krahasim me të rriturit. Mosha mesatare e të prekurve është mes 49-56 vjeç.

Dr. Raina MacIntyre, i cili ka studiuar këtë virus, shprehet se edhe fëmijët mund të infektohen, por ata kanë një infeksion shumë më të butë në krahasim me të tjerët. E njëjta situatë ka ndodhur edhe me virusin SARS, i cili nuk ka prekur asnjë fëmijë.

“Ende nuk e kuptojmë plotësisht arsyen e përhapjes së virusit te moshat e mëdha, tha Dr. Peiris, por mendohet se të rriturit janë më shumë të ndjeshëm sepse ka më shumë të ngjarë që sëmundjet si diabeti, presioni i lartë i gjakut, dobësojnë imunitetin e tyre, dhe i bën më të ndjeshëm ndaj infeksioneve”.

Imuniteti i njeriu dobësohet me kalimin e viteve, dhe veçanërisht, pas moshës së mesme.