Mbi 70 gra ‘martohen’ me pemët në Mbretërinë e Bashkuar për t’i shpëtuar nga shpyllëzimi

Më shumë se 70 gra janë “martuar” me pemët për të protestuar kundër shpyllëzimit të tyre në Mbretërinë e Bashkuar.


Organizatorët mjedisorë planifikuan ceremoninë si një përgjigje kundër një kërkese planifikimi që do të ndërtojë 166 apartamente në vendin ku ndodhen 74 pemë të pjekura në qytetin e Bristol.

Çdo nuse mbante veshur fustane nusërie nga kultura të ndryshme në një ceremoni e cila mbahej nga një festuese, sipas BBC.

Edhe pse martesa nuk është ligjërisht e detyrueshme, gratë janë të sigurta se po e bëjnë zërin e tyre të dëgjohet në luftën për të ruajtur natyrën lokale.

“Të martohesh me një pemë është një privilegj absolut. Nuk është vetëm një gjest sentimental, është shumë domethënës dhe simbolik,” thotë aktivistja dhe nusja Suzan Hackett, e cila jeton në atë zonë.

“Pemët janë shembuj të pastër të dashurisë së pakushtëzuar, e cila përshtatet aq bukur me të gjithë idenë e martesës. Martesa është për jetën, frymëmarrja është për jetën.”

Në vitin 2020, Mbretëria e Bashkuar humbi 4,150 hektarë nga pyjet e saj natyrore, shpesh për të hapur rrugën për ndërtime private.