Mjekët i thanë se kishte 20% shanse për të jetuar, 5 vjeçarja me sëmundjen e Kawasakit fiton betejën

Një vajzë 5 vjeçare, e cila arriti të mposhtë coronavirusin dhe sëmundjen Kawasaki, është kthyer në shtëpi e shëndetshme.


Scarlett Nicholas, nga Wakefield, West Yorkshire, shfaqi simptoma të coronavirusit, para se të sëmurej me sëmundjen e rrallë inflamatore që mjekët besojnë se lidhet me COVID-19.

5 vjeçarja qëndroi në një ventilator dhe luftoi për jetën, pavarësisht parashikimeve të doktorëve.

Vogëlushes iu dha vetëm 20% mundësi për mbijetesë, por ajo ia doli mbanë që të kthehej në shtëpi.