Murgeshat që fitojnë një milion dollarë në vit nga shitja e kanabisit

Një manastir në Kaliforni fiton rreth 1 milionë dollarë në vit nga shitja e kanabisit.


Motrat e nisën biznesin në vitin 2011 me vetëm me 12 bimë, por tani po e shesin kanabisin në të gjithë vendin dhe klientët i kanë të shumtë.

Lënda narkotike ndihmon në trajtimin e njerëzve me probleme shëndetësore ose që kanë varësi prej saj.

Dokumentari ‘Breaking Habits’, i drejtuar nga regjisori britanik Rob Ryan, eksploron historinë dhe mbijetesën e qëndrueshme të murgeshave biznesmene. “E kam parë dokumentarin kaq shumë herë, saqë jam sëmurë prej tij, por të gjithë e pëlqejnë atë, kështu që unë jam e lumtur për këtë,” tha motra Kate, 60 vjeçe, e cila banon në Merced County, Kaliforni me bashkësinë e saj të motrave.

“Ne kurojmë njerëz nga varësia e drogës dhe suksesi është 100% i sigurt. Kemi punuar me tetë njerëz që ishin të varur nga alkooli, duhani apo metadoni dhe gjithë u bënë më mirë”, tha motra Kate, e cila dikur punonte si një ekzekutive e lartë në një kompani fluturimi, përpara se të kthehej në bujqësi. “Kjo që ne bëjmë është një shkallë më e lartë suksesi sesa ‘Alcoholics Anonymous’,” shtoi ajo, transmeton kp.

Murgeshat përdorin gjithashtu CBD për të trajtuar epilepsinë apo kancerin. “Është një fabrikë mrekullisht shëruese, gradualisht bota po fillon të pranojë idenë e kanabisit si ilaç, në vend që ta trajtojë atë si një lëndë të rrezikshme”, tha motra Kate.

Rob Roban thotë se lufta e motrës Kate për të ndryshuar industrinë e kanabisit nga “varësi në shërues” është e vërtetë dhe e përzemërt. Ai tha:i “Është një histori për një grua që merr përsipër formimin lokal për të ndryshuar ligjin mbi kanabisin në kuptimin kurativ. Plani i motrave për të zgjeruar perandorinë e tyre medicinale të marijuanës, motra Kate tha:- “Ne kemi për qëllim të kemi enklava në çdo qytet dhe krahinë në 20 vitet e ardhshme”.