Myslimania niset për në klub të natës, tronditet nga ajo që i ndodhë në hyrje

Një grua myslimane thotë se është ndjerë e poshtëruar dhe e cënuar pasi u refuzua të hynte në një klub nate vetëm për shkak të mbulesës hijab.


Soaliha Iqbal ishte në radhë me miqtë jashtë një vendi në Sidnei të Australisë, kur një anëtar i stafit në hyrje të hotelit, i kërkoi asaj që të hiqte mbulesën, njofton Klan Kosova.

”Bisedoja dhe qeshja me shoqërinë time në linjë, unë ndërpreva bisedën për të dorëzuar ID-në time por ai [sigurimi] nuk e kërkoi ose e mori fare”.

”Përkundrazi, ai u drejtua drejt mbulesës sime dhe tha “Hiqeni atë!”,shkroi ajo në faqen e blogun e saj.

21-vjeçarja thotë se ishte e tronditur pas kërkesës së tillë dhe tha se nuk mund të mblidhte fjalët për t’u përgjigjur dhe ndjehej e diskriminuar.

Policia që ishte në zonë duhej të ndërhynte pasi argumenti midis zonjës Iqbal dhe stafit të derës u bë më i nxehtë, pasi roja quhej racist.