Natyra vërteton fuqinë e saj, imazhe të mahnitshme nga Australia e djegur

Fotografitë që do të shihni më poshtë janë vetëm një provë tjetër që natyra e ka fjalën e fundit pavarësisht se e kundërshton atë.


Zjarret në Australi, të cilat u shkaktuan nga temperaturat e larta dhe u zgjeruan nga era, bënë që të dëmtohet një zonë e madhe bimësh.

Ambientalistët, autoritetet dhe dashamirët e natyrës janë duke gjetur mënyra për të ndihmuar tokën që të kthehet në jeshile sa më shpejt, dhe ndërkohë, vetë natyra ka bërë pjesën e saj.

Rreth dy javë pas zjarreve, u zbuluan bimë të reja. Gri dhe e zeza që lanë zjarret fillojnë të marrin ngjyrën e natyrës.

Dr Kimberly Simpson, një ekspert në ekologjinë e zjarrit në Universitetin e Sheffield, shpjegon se kjo është e mundur sepse këto specie bimore kanë qenë të ekspozuara ndaj zjarreve të shpeshta për vite, duke krijuar një lloj presioni evolucionar dhe duke zhvilluar shërim të shpejtë pas djegies. /reporteri.net