×
 • Extra
 • Extra

  Në anën e majtë apo djathtë, nga zgjidhni të flini tregon shumë për personalitetin tuaj

  Reporteri
  22 Janar 2024 | 18:24

  Nëse flini në anën e majtë apo të djathtë të shtratit tregon shumë për llojin e personit që jeni, kanë pohuar ekspertët.

  Personat që preferojnë të flenë në të majtë mendohet të jenë më kreativë dhe më të sigurt, ndërsa ata në të djathtë janë më logjikë dhe analitikë.

  Një sondazh i vitit 2021 me 2 mijë amerikanë pyeti pjesëmarrësit se në cilën anë të shtratit flinin dhe si do ta përshkruanin personalitetin e tyre.

  Studimi, nga OnePoll zbuloi se ata që flenë në anën e majtë kishin më shumë gjasa të raportonin tipare të lidhura me një lloj karakteri më të relaksuar, të tillë si të gëzuarit dhe imagjinatës.

  Ata që flinin në të djathtë ishin përgjithësisht negativë në qëndrim. Megjithatë, ata gjithashtu prireshin të fitonin më shumë para.

  Hope Bastine, psikologe dhe eksperte e gjumit në firmën thotë se këto gjetje mbështeten nga hulumtimet e mëparshme, të cilat tregojnë se njerëzit që flenë në të majtë ka të ngjarë të jenë më të gëzuar sesa personat që flenë në anën e djathtë.

  “Ata që flenë në të majtë janë më të qetë se partneri dhe janë më të sigurt në përgjithësi”.

  Është raportuar gjithashtu se ata që flenë në anën e majtë mendohet të kenë një nivel më të lartë të kënaqësisë në punë sesa ata që flenë në anën e djathtë.

  Ndërkohë ata që flenë në anën e djathtë kanë më shumë gjasa të jenë të përgatitur për skenarët më të këqija, thotë Bastine.

  Ata gjithashtu kanë më shumë gjasa të anojnë politikisht djathtas, ndërsa ata që flenë në anën e majtë kanë më shumë gjasa të anojnë në anën e majtë.

  Studimi nuk tregon pse mund të ndodhin këto tipare.

  Megjithatë, ekspertët kanë sugjeruar më parë se zgjedhja e pozicionit të gjumit mund të ndikohet nga nivelet e ndryshme të aktivitetit midis të dy anëve të trurit.

  Për shembull, rajonet e trurit të përfshira në emocione mund të jenë më aktive në anën e majtë në disa, gjë që mund të shpjegojë preferencën.

  Studimi gjithashtu theksoi se faktorë të tjerë, si komoditeti, hyjnë në lojë kur zgjedhin se në cilën anë të shtratit flenë njerëzit.

  Në sondazh, 40 për qind e njerëzve thanë se zgjedhin anën e shtratit që është më e lehtë për ta të hyjnë dhe të dalin, dhe 30 për qind e njerëzve thanë se vendosin në bazë të asaj që preferon partneri i tyre.

  Një tjetër sondazh i vitit 2015 zbuloi gjithashtu se 58 për qind e meshkujve flenë në të djathtë.

  Shpërndaje:
  Të ngjashme
  Të ngjashme

  © Reporteri (R Media L.L.C.), 2019-2024. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Linku i lajmit u kopjua!