Nëse nuk e besoni provojeni vetë: Çka fitohet kur Coca-Cola përzihet me qumësht?

Nuk e dimë se kush është kujtuar ta bëjë këtë përzierje, por eksperimenti i tij gjithsesi edhe një herë na kujton se diçka nuk është në rregull me pijen e preferuar të shumicës prej nesh, coca-colën. Nëse nuk e besoni, provojeni vetë.


Ju nevojitet vetëm një shishe e vogël coca-colë dhe pak qumësht. Hapeni coca colën dhe shtojeni qumështin dhe prisni shtatë orë. Do të befasoheni nga rezultati.

Por çfarë në të vërtetë ndodh?

Acidi fosforik te coca cola reagon ndaj proteinave të qumështit, të cilat krijojnë trikalcoum, fosfati dhe një atom hidrogjeni dhe kjo është ajo që e sjellë efektin, i cili qartë shihet pas disa orëve, transmeton Reporteri.net.

Shihni videon më poshtë: