Pas 13 viteve hapet pyetja për një milion funta në milionerin britanik

Nuk ndodh çdo ditë që një garues në kuizin e famshëm “Milioner” të hapë pyetjen e fundit dhe më të vlefshme. Në versionin britanik të kuizit kjo nuk ka ndodhur që nga viti 2006, transmeton Reporteri.net.

Megjithatë, John Robinson, profesor i gjuhës angleze nga Birminghami, i cili u përgjigj saktë në 14 pyetje, u gjend para shancës që të përgjigjej në pyetjen për një milion funta.

Pyetja ishte si më poshtë:

Cili nga kryeministrat britanik nuk ka qenë kurrë ministër i Punëve të Jashtme?

A) Winston Churchill

B) Alek Douglas-Houm

C) Anthony Idn

D) Harold McMillan

Konkurrenti përfundimisht vendosi të heqë dorë, sepse nuk ishte i sigurt për përgjigjen gjersa në shtëpi shkoi me gjysmë milion funta.

Alec Douglas-Houm, përpara se të bëhej Kryeministër në vitin 1963, ishte Ministër i Punëve të Jashtme që nga viti 1960. Anthony Idn ishte Ministër i Jashtëm i Britanisë në tri raste (1935-1938, 1940-1945 dhe 1951-1955) dhe Kryeministër në vitin 1955. Harold McMillan ishte Kryeministër që nga viti 1957 dhe më pas u emërua në postin e Ministrit të Jashtëm në vitin 1957 .

Pra, përgjigja e saktë është – Winston Churchill! /Reporteri.net/.