Rasti i vetëm në histori: 16 vjeçari që rrëzoi aeroplanin duke lënë të vdekur të gjithë pasagjerët

Më 23 mars të vitit 1994, 75 persona mbetën të vdekur kur një avion rus u rrëzua në jug të Siberisë. Airbus A310 po fluturonte drejt linjës Moskë-Hong Kong. Pas rrëzimit, nga kutia e zetë u zbulua se në kohën e rrëzimit në kabinën e avionit kishte dy pasagjerë të paautorizuar, vajza 12-vjeçare e pilotit dhe djali i tij 16-vjeçar, transmeton reporteri.net

Djali 16 vjeçar ishte ulur në një vend të kopilotit dhe aksidentalisht fiku autopilotin. Aeroplani filloi të humbiste lartësinë dhe goditi malin në shkretëtirën siberiane. Askush nuk mbijetoi.

Ndryshe nga aeroplanët rusë me të cilët ekuipazhi ishte më i njohur, Airbus Europian nuk kishte  sinjal alarmi, kur autopiloti u nda pjesërisht, kështu që ekuipazhi nuk arriti të reagonte dhe të të shpëtonte nga një tragjedi eventuale. /Reporteri.net