Shpimi i trupit, rituali i “frikshëm” i sektit ‘Sufi Rifaiya’

Një festë më ndryshe nga ato që keni parë më parë.


Adhuruesit e sektit “Sufi Rifaiya” në Irbil të Irakut festojnë me daulle, ndërsa të tjerët kryejnë rituale të shpimit të pjesëve të trupit me shufra hekuri, thika dhe shpata.

Rituali që njihet si “Dhikr” është pjesë e festimeve çdo të dielë nga sekti Rifaiya.

Ritualet e sektit “Sufi Rifaiya” në Irbil të Irakut

Adhuruesit e sektit “Sufi Rifaiya” në Irbil të Irakut festojnë me daulle ndërsa të tjerët kryejnë rituale të shpimit të pjesëve të trupit me shufra hekuri, thika dhe shpata. Rituali që njihet si “Dhikr” është pjesë e festimeve çdo të dielë nga sekti Rifaiya.

Gepostet von VOA – Zëri i Amerikës am Freitag, 7. Juni 2019