Studenti britanik me biçikletë shëtit në 20 vende të botës

Charlie Condell, 18-vjeç, student britanik është bërë personi më i ri që ka përfunduar vetëm rrugëtimin me biçikletë në mbarë botën pas udhëtimit prej 18.000 mile nëpër 20 vende.


Condell vendosi të festonte fundin e nivelit A duke vendosur një udhëtim epik, të nisur më 6 korrik – një ditë pas përfundimit të provimeve të tij.

Aventurieri dhe çiklisti i mprehtë ka udhëtuar i vetëm në 20 vende në Azi, Evropë, Australi dhe SHBA për nëntë muaj, transmeton KP.

Rekordi i mëhershëm mbahej nga Tom Davies nga Londra, i cili përfundoi sfidën në vitin 2015, në moshën 19-vjeçare.

Charlie ka financuar udhëtimin e tij nga kursimet dhe gjithashtu ka krijuar një faqe për të marrë mbështetje financiare nga njerëzit që admironin udhëtimin e tij me biçikletë.

Ai përfundoi zyrtarisht aventurën e tij në orën 16.00, në Bristol.