Sulmohet elefanti dhe i vogli i saj me bomba zjarri

Kafshë të shumta në të gjithë Indinë janë detyruar të shkelin habitatet njerëzore në kërkim të ushqimit dhe strehimit.


Njerëzit shpesh marrin masa ekstreme për të parandaluar që këto kafshë të dëmtojnë pronën e tyre, transmeton lajmi.net.

Fotografia e mëposhtme ka kapur momentin kur banorët e zemëruar të Bishnupur lëshojnë bomba me zjarr një elefantin dhe të voglin e saj, si një mënyrë për t’i ndaluar ata të bredhin mbi të tokat e tyre.

Të rinjtë janë duke fotografuar elefantët e egër me qëllim që të regjistrojnë incidente të tilla. Fotografia e mëposhtme tregon elefantin nënën dhe të voglin e saj në përpjekje për të lundruar në gjurmët hekurudhore të ndërtuara nëpër shtëpinë e tyre natyrore.

Këto imazhe zemërthyer janë marrë nga fotografi Biplab Hazra, qëllimi i të cilit është të rrisë vetëdijen për gjendjen e elefantëve për shkak të habitatit të tyre të rrezikuar.