Të pashkatërrueshme: Kartëmonedhat e reja Euro nuk shqyhen, nuk lagen dhe as nuk digjen

Zbulimi i 100 dhe 200 eurove të reja u bë më 17 shtator 2018, shumë informata u zbuluan në dy emërtimet e fundit të serive të kartëmonedhave ES2 ose serisë “Europe type”.


Ato do të vendosen në qarkullim më 28 maj 2019. Seria e dytë e kartëmonedhave euro quhet “Europa”, sepse shënimet përmbajnë një portret të Europa, një figurë nga mitologjia greke, transmeton Klan Kosova.

Tema e “moshave dhe stilet” e serisë të parë është vazhduar në serinë e Europa, por i është dhënë një vështrim i ri dhe ngjyrave më të forta nga një projektues i pavarur i kartëmonedhave me qendër në Berlin, Reinhold Gerstetter.

Ai ka krijuar elemente vizuale që janë më të rrumbullakta dhe ura që janë më tridimensionale.

Këto ndryshime bëjnë që shënimet të dallohen lehtë nga seria e parë. Seri Europa gjithashtu përfshin karakteristika të sigurisë që janë edhe më të vështira për të falsifikuar sesa ato të serisë së parë.