2 komuna të veriut kanë 13 milionë euro borxh për ujë

Në kompaninë ujësjellësi rajonal “Mitrovica” kanë precizuar se borxhi për ujë i komunave veriore është 13 milionë euro. Në anën tjetër Miodrag Raliq, drejtor i Ujësjellësit në veri të Mitrovicës, nuk ka pranuar se borxhet e ujit janë 13 milionë euro, duke konstatuar se ato janë vetëm vlerësime paushalle.


Komunat veriore të Kosovës, Mitrovica e Veriut dhe Zveçani, të cilat me ujë të pijshëm furnizohen nga fabrika për përpunimin e ujit në Shipol të Mitrovicës, kanë borxh për ujë të pijshëm mbi 13 milionë euro.

Banorët e këtyre komunave nuk kanë paguar asnjëherë për ujin e harxhuar, ndërsa shpenzimet as nuk u janë faturuar qytetarëve, shkruan më tutje “Zëri”.

Qeveria e Kosovës ka subvencionuar kompaninë ujësjellësi rajonal “Mitrovica” herë pas herë, por borxhet janë akumuluar deri në atë masë saqë tashmë është vështirë të inkasohen.

Drejtori i ujësjellësit rajonal “Mitrovica”, Sami Miftari, ka thënë se Qeveria e Kosovës deri më tani ka paguar 6 milionë euro kompensim për ujin e harxhuar për veriun e Kosovës.