29 vite nga vdekja e heroit Fadil Vata

Sot bëhen 29 vite nga vdekja e heroit Fadil Vata, veprimtar i çështjes kombëtare i viteve të 80-ta, i cili u mbyt nga pushtuesi më 1990.


Ai është njëri nga veprimtarët dhe udhëheqësit më të devotshëm të Lëvizjes kombëtare shqiptare të viteve të 80-ta.

Vata ndërroi jetë në vitin 1990, si pasojë e dhunës dhe torturave çnjerëzore që u ushtruan ndaj tij nga kriminelët serbë.