Ish-ministri Ferid Agani dënohet me dy vite e gjashtë muaj burg

Ish-ministri i Shëndetësisë, Ferid Agani gjatë ditës së sotme është shpallur fajtor për keqpërdorim të pozitës zyrtare, në rastin e njohur si “Stenta 1″. Për këtë rast ish-ministri Agani është dënuar me 2 vjet e gjashtë muaj burg nga Gjykata Themelore e Prishtinës, shkruan Reporteri.net.


I akuzuari tjetër në po të njëjtin rast, ish-sekretari i Ministrisë së Shëndetësisë, Gani Shabani, është gjetur po ashtu fajtor dhe është dënuar me dy vite burgim.

Ky aktgjykim erdhi katër vjet e gjysmë pas shpalljes së aktakuzës ndaj Aganit dhe personave të tjerë të përfshirë në rast.

Aktakuza në këtë rast është ngritur në qershorin e vitit 2016. Përveç Aganit e Shabanit, të akuzuar në këtë rast janë edhe rreth 60 persona të tjerë përfshirë mjekë e punëtorë të spitalit privat IMH dhe spitalit EDA./Reporteri.net