Mësoni më shumë rreth leverdisë së kultivimit të arrës në Kosovë

Arra konsiderohet një produkt mjaftë i kërkuar në botë. Edhe këtu tek ne në Kosovë madje.


Në disa zona të vendit kanë nisur të ngritën plantacione të ndryshme me arra. Çmimi i saj në treg vlerësohet i lartë dhe rrjedhimisht edhe përfitimet financiare llogariten të jenë të mëdha.

Kosova në përgjithësi e ka klimën e përshtatshme, po edhe tokën e përshtatshme për kultivimin e fidanëve dhe arra bënë pjesë në to.

Për të mësuar më shumë rreth kultivimit të arrës, përgatitjen e tokës, blerjen e fidanëve dhe kujdesin ndaj tyre, ndiqni një video më poshtë që e tregon më në detaje këtë proces.

Kjo video është përgatitur nga Shërbimi Këshillues për Bujqësi dhe Zhvillim Rural i Kosovës, me qellim te edukimit te fermerëve te interesuar për kultivimin e arrës.