Ministrja serbe nuk e lëshon flamurin e Kosovës nga dora

Në muajin shkurt të këtij viti, serbja Dijana Ziviq mori detyrën e Ministres së Bujqësisë, Pylltarisë e Zhvillimit Rural. Ajo zëvendësoi Nenad Rikallon në këtë ministri.


E ministrja Ziviq që e trashëgoi këtë post, e mori detyrën para disa javësh nga Ramush Haradinaj.

Në Ditën e Komunitetit Truk, në një koktej rasti, Ziviq u paraqit pranë kolegëve me flamurin e Kosovës në dorë.

Kujtojmë se pas emërimit të Ziviq në këtë post pas shkarkimit të Rikallos kishte reaguar edhe presidenti serb Aleksandër Vuçiq i cili kishte thënë se Haradinaj e ka bërë ministre “serben private”, dhe se, sipas tij, Serbia këtë nuk do ta pranojë.