Presidenti Hashim Thaçi sot feston ditëlindjen

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi gjatë ditës së sotme feston ditëlindjen e 51-të.


Presidenti Thaçi u lind më 24 prill të vitit 1968 dhe është biri i babait Haxhiut dhe nënës Hyrës nga Buroja e Skenderajt.

Aktualisht presidenti Thaçi jeton në Prishtinë, me gruan Lumnijen dhe djalin, Endritin.

Hashim Thaçi është Presidenti i pestë i Republikës së Kosovës. Ai ka qenë kryeministri i parë i Kosovës së pavarur, Ministër i Jashtëm dhe Zëvendëskryeministër në kabinetin e ri të kryesuar nga Isa Mustafa, i cili ka marrë detyrën më 12 dhjetor 2014. Thaçi ka qenë gjithashtu kreu i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK). Ai ishte ngritur në rend të parë si kreu politik i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK). Ndërkohë, ai kishte shërbyer gjithashtu si kreu i një qeverie të përkohshme në fund dhe menjëherë pas luftës në vitin 1999. /Reporteri.net