Vdes nga COVID-19 një foshnje tremuajshe në Mal të Zi

Anne Marie Baker, a nurse at the Children's Hospital of San Antonio in Texas, on Aug. 10, 2021, disinfects the room of a teenager who had just died from COVID-19. Across Texas, health officials warned of a growing crisis not seen in months, with more than 10,000 Texans hospitalized and intensive care units stretched thin. (Meridith Kohut/The New York Times)

Në 24 orët e fundit në Mal të Zi janë regjistruar tre raste të vdekjes nga COVID-19, mes tyre edhe një foshnjë tremuajshe.

Mjekët e Institutit për Ndihmë Emergjente Mjekësore kanë konfirmuar se foshnja kishte probleme me zemrën dhe ishte shtruar në spital 17 ditë pas lindjes.

Gjatë kësaj periudhe, nga 5.767 mostra të testuara në Mal të Zi, 2.217 prej tyre kanë rezultuar pozitivë. Shumica e rasteve pozitive janë në Podgoricë.