Sot e nesër vazhdon gjykimi ndaj të akuzuarit Darko Tasiq për masakrat në Krushë të Madhe

Për dy ditë me radhë mbahen gjykimet për Krime Lufte në Krushë të Prizrenit, ku ditë më parë u përkujtua 20 vjetori i masakrave.


Ditën e enjte dhe të premte, do të vazhdojë gjykimi ndaj Darko Tasiç, i akuzuar për Krime Lufte.

Në seancat e radhës sipas vendimit të fundit të trupit gjykues, në krye gjykatësin Artan Sejrani, u njoftua se në këto dy seanca pritet të vazhdohet me dëgjimin në cilësi të dëshmitarëve të zyrtarëve hetues nga të Policisë, zyrtarë hetues të UNMIK-ut.

Ndërsa për datat 13 dhe 14 maj do të dëgjohet si dëshmitar edhe gazetari anglez John Sëeeney.

Seanca e fundit kishte sjellë edhe përplasje fjalësh ndërmjet prokurores Drita Hajdari, dhe mbrojtësit të të akuzuarit Darko Tasiç, avokatit Dejan Vasiq.

Në fillim të seancësës së fundit avokati Darko Tasiç i kishte kërkuar trupit gjykues që prokurorja Hajdari të jetë më precize në pyetjet e saj.

“Ne të gjithë e dimë se cilat kanë qenë marrëdhëniet ndërmjet shqiptarëve dhe serbëve para dhe gjatë luftës. Ne edhe e dimë shumë mirë situatën në Krushë të Vogël dhe ngjarjet e ndodhura”, pati thënë avokati Vasiq.