×
 • Mjekësi
 • Mjekësi / Shpërthimi i sëmundjes

  Në Kosovë nuk ka asnjë rast të prekur nga sëmundja e derrit

  Reporteri
  26 Mars 2024 | 18:54

  Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë, duke u bazuar në situatën epidemiologjike të raporteve të publikuara nga Organizata Botërore për Shëndetin e kafshëve, ka kërkuar të ngritën masat e biosigurisë në fermat e derrave.

  Tha se deri tani në Kosovë nuk ka asnjë rast të prekur nga sëmundja e derrit.

  Ka lajmërime për shpërthime të sëmundjes mortaja Afrikane e Derrit në shtetet përreth në Shqipëri dhe Malit të Zi tek popullata e derrave të egër.

  “Së fundmi janë prekur fermat e derrave të butë në shtetin e Serbisë në afërsi me kufirin e Kosovës”, tha Lamir Thaçi nga AUV për televizionin publik.

  Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë, ka urdhëruar të gjithë fermerët mbajtës të derrave që të ngritin nivelin e biosigurisë me masat vetëmbrojtëse në fermat e tyre.

  “Fermerët duhet aktivizuar barrierat me dezinfektues dhe kufizim të hyrje daljeve në ferma. Përmes secilave synohet të mbrohen ekonomitë familjare të fermerëve dhe ekonominë e shtetit”, theksoi ai.

  Thaçi ka folur edhe për mbylljen e një tregu për kafshë në Ferizaj. Ai ka thënë se nuk kanë informata nëse ka ndonjë treg ilegal që funksion në Kosovë.

  Shpërndaje:
  Të ngjashme
  Të ngjashme

  © Reporteri (R Media L.L.C.), 2019-2024. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Linku i lajmit u kopjua!