×
 • Prospect
 • Prospect

  Fotografimi me kaskën ilire

  Autor:Binak Kelmendi
  22 Shkurt 2024 | 11:09

  Shkruan Binak Kelmendi

  Një helmetë
  E korroduar
  E çjerrë
  E brimuar
  Tullace koha
  Në kufirin e afërt
  Bunker komunist
  Dhe aeroplan imperialist
  Shikohen për nishan
  Tutje deti ujë kripëtimë
  Qeshje ironike
  “Demka mba’ shënim”…
  Një qëndrim piktural
  Para aparatit fotografik
  Pa ngjyra te paneli
  Me brushën e lagur
  Në festival këngësh buzë fqinjit armik klasor
  Më bëj një akt historie me helmetën, të lutëm thashë
  Artist i rrëgjuar epoke
  Mbi dymijë vjet i lashtë
  I ri si sot
  Sa uji sa toka sa guri para zjarrit
  Në formësim të kosmosit
  Duke bërë kontinente kombe gjuhë
  Popuj jashtilirikë
  Më bëj një foto
  Me kaskë ilire
  Preke butonin
  Kjo është
  Teknikë
  Kujtim
  Kronikë
  Testament
  Tapi
  Helmetë mbi veshë
  Asgjë nuk dëgjon
  Asgjë nuk sheh
  Vetëm shiu lag
  Dhe korrodon
  Te këneta në kufi
  Kaskë ilire
  Vetëm dymijepesëqind vjet e re

  (Tiranë, mars 1992, pas kthimit nëpër mjegull e shi nga Gjirokastra)

  Shpërndaje:
  Të ngjashme
  Të ngjashme
  Prospect

  © Reporteri (R Media L.L.C.), 2019-2024. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Linku i lajmit u kopjua!