×
 • Prospect
 • Prospect / Poezi

  KËNGË

  Autor:Thomas Stearns Eliot
  27 Shtator 2023 | 14:06

  Poezi nga Thomas Stearns Eliot / Përkthyer nga Maksim Rakipaj

  Nëse Koha dhe Hapësira, si thonë të Urtët,
  janë gjëra që s’mund të ekzistojnë,
  dielli që nuk cenohet nga ndryshimet
  aspak nuk është më sipëror se ne.

  Përse pra, e dashur, të shpresojmë
  të jetojmë një shekull a më tej?
  Flutura që jeton veçse një ditë
  ka jetuar përjetësinë.

  Lulet që të dhashë kur vesa
  fërgëllonte në degën kacavjerrëse,
  para se bleta të shkonte të thithte
  trëndafil i egër qe tharë.

  Të ngutemi pra, të marrim sa më shumë
  pa u trishtuar nëse vyshken më pas;
  të pakta janë ditët e dashurisë sonë:
  të paktën t’i bëjmë hyjnore.

  Shpërndaje:
  Të ngjashme
  Të ngjashme
  Prospect
  Prospect
  Prospect

  © Reporteri (R Media L.L.C.), 2019-2024. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Linku i lajmit u kopjua!