×
 • Prospect
 • Prospect / Poezi

  “Kur vdiq baba’

  Autor:Arbër Selmani
  01 Shtator 2023 | 13:28

  Poezi nga Arbër Selmani, 1 prill 2020

  Kur vdiq baba,
  vdiq një pjesë e imja,
  vdiq pak edhe nana e pak edhe motra me të,
  vdiqën këmishat e tij
  vdiq rroga ime e fundit në xhepin e djathtë
  vdiq ditë e bekuar,
  vdiqën kërkimfaljet, shuplakat e forta, dëshirat që i pata
  andrrat që si pata
  vdiq pazari i mëngjesit, edhe krejt mëngjesi vdiq atë ditë.

  Kur vdiq baba,
  Ka vdekë edhe një lis diku në malin e shenjtë,
  Ka vdekë një e mirë, një mirësi, një përrallë nuk u tregua më,
  Ka vdekë trupi që jeta nuk i dha gjë prej gjëje,
  Se nuk quhet jetë
  Kur cdo pesë vjet, fatkeqësia gjen paqen e saj mbi ty.

  Kur vdiq baba,
  Vdiqa copë copë në tepihun e banjos.
  U zvarrita deri te rubineti për ta larë fytyrë,
  Për ta parë vdekjen time,
  Për të harruar sa trupi po vdiste po të njëjtën ditë.

  Kur vdiq baba,
  Kush nuk u kfill më në shtëpinë time,
  Vdiq zënka e fundit, vdiq një bursë studimi për Amerikë,
  vdiq edhe diploma e shkollës, që sot s`është as leckë.
  Vdiqën burrat e dobët të kësaj bote,
  Vdiqën gratë të cilave natyra iu dhe shkelma shpesh e më shpesh.
  Vdiq me babën edhe lumturia ime,
  Vdiqën detet ku dikur futa trupin tim të pakohë,
  Vdiqën fushat ku jam rritë i gëzuar,
  Vdiq i dashuri im i harruar,
  Vdiq gruaja ime që nuk do të ekzistojë kurrë,
  Me vdekjen e babës ka vdekë një copë e imja e vjetër.

  Me babën ka vdekur edhe e bukura,
  Kompleti i librave të Asdrenit dhe Kapitali i Marksit,
  Kur vdiq baba,
  E ndjeva pickimin në shpirt dhe shtrëngimin e Zotit
  I pashë para meje ata që nuk janë të bukur sa ai
  Se askush nuk është më i bukur se bukuria hyjnore e babës,
  Se krejt patën jetën e mirë, po jo i imi babë
  Se shumica morrën përqafime kur ai derdhi lot,
  Se fati ka shëtitur në qytet këmbëzbathur po babën tim nuk e takoi dot sokaqeve.
  Kur vdiq baba, zanat e bardha më janë kthyer në gjarpër të zi e të gjatë.

  Kur vdiq baba,
  Krejt orenditë e shtëpisë i kam rrotullu e nuk e kam gjetë,
  Morra avion, e as në shtetin tjetër për të nuk kishte vend,
  I mblodha dromcat e mërzisë dhe i kapa bashkë, i përthekova
  Kur vdiq baba,
  Ka vdekur edhe një perëndi diku lart që u lodh së jetuari,
  Ka vdekur një Eros që ditët e mira i pati të porositura,
  Kanë vdekur shokët e tij, shoqet, kanë vdekur të afërmit që nuk janë kurrë të tillë.
  Kur vdiq baba,
  U ula buzë lumit të lotëve të mi dhe qava.

  Shpërndaje:
  Të ngjashme
  Të ngjashme

  Reporteri, © 2023 Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Linku i lajmit u kopjua!