×
 • Prospect
 • Prospect

  Po, përtej njerëzve…

  Reporteri
  08 Shkurt 2024 | 9:41

  Poezi nga Pedro Salinas

  Po, përtej njerëzve
  të kërkoj.
  Nuk të kërkoj në emrin tënd, po ta thërrasin,
  as në imazhin tënd, po ta pikturojnë.
  Më larg, më tutje, përtej të kërkoj.

  Përtej vetes tënde të kërkoj.
  Nuk të kërkoj në pasqyrën tënde,
  as në shkrimin tënd
  dhe madje as në shpirtin tënd.
  Më tutje, më larg, përtej të kërkoj.

  Më tutje, më larg
  përtej vetes time të kërkoj.
  Ti nuk je veçse
  ajo çka ndiej.
  Nuk je veçse
  ajo çka rreh bashkë me gjakun
  në venat e mia.
  Nuk je brenda meje.

  Dhe për të të gjetur
  duhet të mos jetoj më
  brenda teje,
  brenda vetes time
  dhe brenda njerëzve.
  Duhet të jetoj përtej gjithçkaje,
  në bregun tjetër të gjithçkasë,
  për të të gjetur ty
  njëlloj sikur të vdisja.

  Shpërndaje:
  Të ngjashme
  Të ngjashme
  Prospect
  Prospect
  Prospect

  © Reporteri (R Media L.L.C.), 2019-2024. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Linku i lajmit u kopjua!