×
 • Prospect
 • Prospect

  Si bëhet njeriu?

  Autor:Friedrich Nietzsche
  22 Nëntor 2023 | 14:59

  Pjesë nga Ecce Homo, nga Friedrich Nietzsche

  Po nga se njihet në thelb formimi i mirë?

  Nga kjo, që një njeri i formuar mirë ndikon mirë mbi ndjenjat tona; ai është gdhendur nga një dru i butë, i fortë dhe njëkohësisht plot aromë.

  Atij i pëlqen vetëm ajo çka i hyn në punë: kënaqësia, dëshira e tij marrin fund sapo tejkalohet masa e dobishmërisë.

  Ai gjen vetë ilaçe kundër asaj që e dëmton, shfrytëzon në dobinë e tij rastet e dëmshme dhe gjithçka që nuk e bën të vdesë e bën më të fortë.

  Ai bën instiktivisht një përmbledhje të vetën për gjithçka që shikon, dëgjon dhe jeton; ai është një parim përzgjedhës, flak tutje shumë gjëra.

  Shpërndaje:
  Të ngjashme
  Të ngjashme
  Prospect
  Prospect
  Prospect

  © Reporteri (R Media L.L.C.), 2019-2024. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Linku i lajmit u kopjua!