×
 • Prospect
 • Prospect

  Si u bë njeri i keq?

  Reporteri
  06 Shkurt 2024 | 11:19

  Nga: Eleni Vakalo

  Si u bë një njeri i keq?

  Do t’ju tregoj se si ndodhi.

  Një burrë i vockël i mirë ndeshi në rrugë një burrë të rrahur keq. Ishte rrëzuar në tokë dhe i trishtuar. Aq shumë i erdhi keq për të saqë më pas e pushtoi frika. Para se t’i afrohej për ta ndihmuar, mendoi: “E, ç’më duhet mua. Do të gjendet dikush tjetër mes gjithë këtyre përreth, t’i vijë keq për të gjorin e ta ndihmojë. Më mirë të hiqem sikur nuk e kam parë.”

  Dhe, meqë u tremb mendoi kështu: “Duhet të jetë fajtor. Kush rrihet pa pasur faj? Mirë ia bënë atëherë, meqë donte te kundërshtonte të pushtetshmit”.

  Kështu filloi edhe ai ta shqelmojë nga lart.

  Përktheu: Shpendi Shakaj

  Shpërndaje:
  Të ngjashme
  Të ngjashme
  Prospect

  © Reporteri (R Media L.L.C.), 2019-2024. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Linku i lajmit u kopjua!