×
 • Prospect
 • Prospect

  Unë ngrihem përsëri

  Reporteri
  26 Mars 2024 | 18:34

  Poezi nga Maya Angelou

  Mund të gëzohesh se po më braktis,
  Se nga dhimbja e gjitha po mpihem
  Ti mendon se po më shkel me këmbë,
  Por si pluhur, unë përsëri do ngrihem.

  Te shqetëson kryelartësia ime?
  Ç’gjë të shkaktoi, papritur mërzinë?
  Se unë rri sikur kam puse me nafte,
  Që burojnë aty poshtë në kuzhinë?

  Njësoj si dielli, njësoj si hëna
  Në baticat në harmoni
  Njësoj si shpresa që çohet lart,
  Unë do ngrihem përsëri.

  Dëshiroje të më shihje të thyer,
  Me kokë të ulur e sy me lot,
  Me supe varur si lule thare,
  Grua e mjere qe një fjale se thotë?

  Mos të lëndon krenaria ime,
  Mos ndoshta kujton se po lajthis,
  Se qesh sikur kam miniera ari,
  Atje prapa, në oborrin e shtëpisë?

  Mund të më qëllosh me fjalët e tua,
  Mund ti plagosësh sytë e mi,
  Mund të më vrasësh me urrejtjen tënde,
  Por njësoj si era do ngrihem përsëri.

  Brengosesh se jam e bukur, seksi,
  Pse të kapi papritur habia?
  Se unë eci sikur kam diamante
  Aty ku takohen kofshët e mia?

  Nga kasollet e turpit të historisë
  Unë ngrihem
  Nga e kaluara e hidhur, mes bukurisë
  Unë ngrihem;
  Jam ujëvarë e lartë, e zezë freskuese,
  Po fryhem e derdhem po aq tmerruese.

  Duke lënë pas frikën e natës se gjatë
  Unë ngrihem
  Në një agim mrekullisht të qartë
  Unë ngrihem
  Duke bartur dhuntitë e të pareve të mia
  Jam ëndrra dhe shpresa e skllaves për liri
  Unë ngrihem përsëri,
  përsëri ngrihem
  Ngrihem përsëri!

  Shpërndaje:
  Të ngjashme
  Të ngjashme
  Prospect

  © Reporteri (R Media L.L.C.), 2019-2024. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Linku i lajmit u kopjua!