×
 • Extra
 • Extra

  Gjashtë gabime me radiatorët që rrisin faturën e ngrohjes pa nevojë

  Reporteri
  26 Nëntor 2022 | 8:03

  Shumë familje po ndiejnë presionin e rritjes së faturave të energjisë, por disa mund të shkaktojnë pa dashje rritjen e faturave të tyre.

  Radiatorët janë një nga gjërat më të përdorura në shtëpitë tona dhe në muajt e ftohtë të gjithë përpiqemi t’i përdorim në mënyrë më efikase.

  Ju harroni të ajrosni radiatorët

  Ajrosja e radiatorit është një punë e shpejtë që zgjat disa sekonda, por shumë njerëz e harrojnë atë.

  Duke i ajrosur ato, ju largoni ajrin e bllokuar që mund të krijojë pika të ftohta dhe të parandalojë që radiatori juaj të funksionojë në mënyrën më të mirë.

  Ekspertët thonë se ajrimi i radiatorit tuaj të paktën një herë në vit është thelbësor, përndryshe nuk do të funksionojë për ta mbajtur shtëpinë tuaj të ngrohtë dhe rrit faturën më shumë seç duhet.

  Ju bllokoni aksidentalisht radiatorin

  Rritja e ngrohjes në nivelin më të lartë nuk do të sjellë asnjë përfitim nëse divani apo krevatet e tjera në dhomën e ndenjes vendosen përballë radiatorit.

  Nëse mobilet tuaja mbulojnë radiatorin, nxehtësia nuk do të jetë në gjendje të përhapet në mënyrë më efikase. Konsideroni rikonstruktimin e dhomës tuaj për të lejuar që ngrohtësia të përhapet në të gjithë dhomën.

  Nëse kjo është e pamundur, duhet të paktën të lini pak hapësirë ​​për “frymëmarrje” duke krijuar një hendek midis radiatorit dhe pengesës.

  Rregullimi i gabuar i radiatorit dhe termostatit

  Nëse e keni termostatin të vendosur në një temperaturë të lartë, por radiatori më i afërt është i fikur, mund të humbni energji. Kjo do të thotë që kaldaja juaj do të punojë më gjatë se sa duhet, por në fakt nuk do ta ngrohni dhomën.

  Kjo ndodh sepse valvulat e radiatorit parandalojnë që uji i nxehtë të rrjedhë në radiator kur arrihet një temperaturë e caktuar e dhomës. Për t’u siguruar që ngrohni vetëm aq gaz sa ju nevojitet, vendoseni termostatin në dhomën që planifikoni të ngrohni më shumë dhe sigurohuni që të kërkojë ngrohje nga kaldaja juaj vetëm kur ju nevojitet.

  Perdet varen mbi radiator

  Nuk është vetëm divani që mund ta bëjë radiatorin tuaj të duket i pakuptimtë. Nëse keni perde të varura para radiatorëve tuaj, nxehtësia në mënyrë të pashmangshme do të përthithet ose bllokohet në to dhe çdo nxehtësi e prodhuar do të humbet pasi dritaret janë një nga mënyrat kryesore që nxehtësia largohet nga shtëpia juaj.

  Pastroni rregullisht radiatorin

  Pluhuri në radiatorin tuaj mund ta bëjë atë më pak efikas, kështu që ia vlen të pastroni radiatorin tuaj si pjesë e orarit të pastrimit për ta mbajtur shtëpinë tuaj më të ngrohtë.

  Mbajtja e radiatorit të pastër është një mënyrë e thjeshtë për të reduktuar konsumin.

  Ngrohja e të gjitha dhomave të shtëpisë

  Ngrohja e të gjitha dhomave në shtëpinë tuaj është humbje energjie. Ju do të kurseni duke ngrohur vetëm dhomat që ju nevojiten.

  Është e rëndësishme të mos shpenzoni para për ngrohjen e dhomave rezervë ose dhomave të tjera që nuk përdoren gjatë dimrit.

  Pra, nëse e dini se dhoma nuk do të përdoret, atëherë sigurohuni që të fikni radiatorin dhe të mbyllni derën për të ndaluar qarkullimin e ajrit të ftohtë nëpër pjesën tjetër të shtëpisë.

  Shpërndaje:
  Të ngjashme
  Të ngjashme

  © Reporteri (R Media L.L.C.), 2019-2024. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Linku i lajmit u kopjua!