Hulumtoni vendin më të lartë në Tokë: Ekspeditë në Everest në video prej 360 gradësh

Nisuni në një ngjitje me një ekip shkencëtarësh dhe alpinistësh i cili do t’ju ndihmojë ta kuptoni ambientin e maleve të larta

Kjo ekspeditë nuk ka qenë ngjitje e zakonshme, por edhe aventurë e rrezikshme gjatë së cilës janë hulumtuar si ndryshimet klimatike diktojnë në vendin më të lartë në Tokë, ndërsa e gjitha është treguar në videon prej 360 gradësh, transmeton Telegrafi.

Mali Everest është njëri prej maleve (alpeve) më të njohura në botë dhe është 8.848 m mbi nivelin e detit, konsiderohet si Maja e Tokës.

Ndryshe, tetë nga 14 majat më të larta në botë, përfshirë edhe Everestin, gjenden në Nepal ose përgjatë kufirit të këtij vendi me Kinën dhe Indinë.

Kënaquni: