Spitali amerikan i lëshon një faturë prej 40 dollarësh pacientes pse ka “qarë” gjatë vizitës mjekësore

Një gruaje që vizitoi mjekët në SHBA iu dha një faturë për “vlerësim emocional dhe vlerësim të sjelljes” vetëm sepse ajo qau gjatë ekzaminimit mjekësor.

Camille Johnson nga New Yorku ka zbuluar se motra e saj vuan nga një sëmundje e rrallë dhe po lufton për të gjetur shkakun e saj.

Gjatë një vizite të fundit në spital, ajo tha se motra e saj ishte “mbytur nga emocionet sepse ndihej e frustruar dhe e pafuqishme”.

“Një lot dhe i dhanë një faturë prej 40 dollarëve pa e pyetur pse po qante”, tha blogerja.

Në një mesazh në Twitter që zbulonte kurthet e sistemit të kujdesit shëndetësor në SHBA, ajo shkroi, “ajo më shumë ka paguar para se pse ka qarë sesa për një test shikimi. Ata më shumë e detyruan të paguajë për qarjen sesa për një test hemoglobine”, deklaroi ajo ndër të tjerash.

Për të gjitha këto teste të tjera, motra e Camille mori një faturë prej 15 deri në 30 dollarë.

Përdoruesit e Twitter-it u tronditën nga ajo që lexuan dhe shumë prej tyre theksuan se është pikërisht për shkak të rasteve të tilla që njerëzit nuk kërkojnë ndihmë mjekësore.