ISIS i paguante xhihadistët kosovarë, e pranon gruaja që u kthye nga Siria

Një nga gratë e kthyera nga Siria në seancën e sotme dëgjimore ka pranuar se bashkëshorti i saj është paguar në baza mujore për pjesëmarrje në luftën në Siri.


Sot është mbajtur seanca dëgjimore për 10 gra të kthyera nga Siria të cilat hetohen për pjesëmarrje në grupe terroriste.

Ishte planifikuar që seanca dëgjimore të mbahej edhe për dy gra të tjera, por që për shkak të gjendjes shëndetësore është pezulluar seanca.

Avokatja Fatlume Sekiraqa pas seancës ka thënë se kanë kundërshtuar kërkesën e Prokurorisë Speciale për masën e arrestit shtëpiak. Ajo ka thënë se kanë kërkuar masën e paraqitjes në polici.

Sipas saj, këto të dyshuara në seancën e mbyllur për media kanë thënë se janë penduar për shkuarjen në Siri.

Kujtojmë se Reporteri.net ishte media e parë që raportoi të premten mbrëma për kthimin e 110 kosovarëve nga Siria. 32 nga të kthyerit ishin gra, 74 fëmijë dhe katër burra. Këta të fundit u dërguan në paraburgim.

Gjithçka çfarë ndodhi mbrëmë në aeroportin e Prishtinës – si u sollën në Kosovë mbi 100 gra dhe fëmijë të xhihadistëve shqiptarë të vrarë në Siri