Patriarku Irinej sot po qëndron në Pejë, ditëve në vazhdim nëpër të gjitha kishat e Kosovës

Patriarku serb Irinej mbrëmë arriti në Patriarkanën e Pejës, gjersa në ditët në vijim do të vizitojë  edhe kishat tjera në Kosovë.


Këtë mëngjes Irinej udhëhoqi liturgjinë e shenjtë në Patriarkanën e Pejës, shkruan rts, transmeton Reporteri.net.

Gjatë ditës,  ai do të vizitojë edhe Manastirin e Deçanit dhe enklavat serbe nëpër Kosovë.

Ndryshe Irinej disa herë kishte thënë se serbët nuk do të lejojnë asnjëherë që Kosova të shkëputet nga Serbia. Ai madje Kosovën e kishte cilësuar edhe si Jerusalemin e Serbisë./Reporteri.net